Hoppa till sidans innehåll

Gotlandsspelen 2018

17 JUL 2018 10:32
Ett helt gäng LBMK:are tog färjan över till Gotland för att spela badminton och ha det riktigt gott tillsammans. När väl alla bilar var ombord kunde en härlig sommarvecka börja!
  • Skapad: 17 JUL 2018 10:32

Närmare dussinet spelare, tillsammans med föräldrar och andra supportrar, tog chansen att tillbringa en semestervecka i Visby för att delta i Gotlandsspelen, en traditionell tävling sedan många år tillbaks. Totalt 300 spelare från de nordiska länderna och även från England lämnade hettan ute för hettan inomhus i säsongens första tävling.

Det sparades inte på svetten under de fem dagar tävlingen pågick, och LBMK:arna tog för sig rejält i de klasser man ställde upp i. På seniorsidans B-klass tog sig Fredrik och Hugo ända fram till semifinal i dubbel. Dessutom gick de, tillsammans med Gustav, vidare från singelpoolerna och förbi ytterligare en omgång i slutspelet.

I C-klassen gladde Jonathan, Mattias och Ville när även de passerade förbi sina respektive pooler och vidare till slutspelsrundorna. Jonathan och Mattias tog sig även förbi en runda i dubbeln.

På ungdomssidan blev det två finaler! Ville i singel U13 och tillsammans med Oskar i samma dubbelklass. Där var det riktigt nära seger, 20-22 i skiljeset mot de duktiga Erliksson/Neuber från Täby! Även William kämpade sig förbi sin pool i U13.

Gustav, för första gången i par med Ture Nilsson, Örebro, kom till semi i U17-dubbeln, stryk med knapp marginal. De gjorde även debut i A-klassen, men vägde lite för lätt. 

Oliver kämpade storstilat i sin U11-pool och var ytterst nära att lägga matchvinst till meritlistan.

Oscar och Per föll i C-dubbeln, men det krävdes ett samspelt norskt par, som sedan gick till final, för att få dem på fall...

Sammantaget en fantastisk vecka, där dagarnas spel varvades med grillkvällar och soliga timmar på stranden. Molnfritt på alla sätt och vis!

Skribent: Per Hedström
Epost: Adressen Gömd

 lbmk fACEBOOK

 

 

 

ABB

bilmetro-logo

 Loxodonta AB Logo

 

 Vinylverkstan

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Postadress:
Ludvika BMK - Badminton
Bilvägen 6
77142 Ludvika

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

test