Medlemsregister

Klubben har från och med 2009 valt att utnyttja Riksidrottsförbundets medlemsregister.

Skälen till valet är flera. Bland annat har vi som klubb har skyldighet att upprätthålla ett medlemsregister och lämna uppgifter till RF. Men viktigast är att vi kan ge våra ledare bättre möjligheter att komma i kontakt med anhöriga/föräldrar/förmyndare om det skulle vara nödvändigt.
Det kommer även att underlätta hantering av bidragsansökningar, tävlingslicenser och medlemsavgifter.

En obligatorisk uppgift i RFs medlemsregister är personnummer vilket även är obligatoriskt för att kunna söka LOK-bidrag för klubbens ungdomsverksamhet.

Alla medlemmar har rätt att få ta del av de personuppgifter som finns registrerade. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har medlemmen rätt att begära att uppgifterna ska rättas eller raderas. Uppgifterna raderas när medlemskapet upphör eller på anmodan från den registrerade.

Registret administreras endast av oss i klubben.

Följande gäller publicering av uppgifter:

• Vanliga medlemmar
    Inga personuppgifter från medlemsregistret kommer att publiceras.
  • Tävlande och licensierade spelare
    Inom ramen för vår verksamhet kan uppgifter avseende namn, adress, telefonnummer, e-postadress, födelseår publiceras. Uppgifterna kan även komma att skickas till externa idrottsorganisationer.
  • Funktionärer inom klubben
    Inom ramen för vår verksamhet kan uppgifter avseende funktion, namn, adress, telefonnummer, e-postadress publiceras. Uppgifterna kan även komma att skickas till externa idrottsorganisationer.

Efter registrering får varje medlem möjlighet att logga in på Min Sida. Det är en personlig sida som alla registrerade får tillgång till. Där kan du själv välja i vilken mån du tillåter publicering av dina uppgifter eller inte.
I grundläget kommer ingen information att publiceras.

Mer information om RFs medelmsregister finns på - IdrottOnline

Uppdaterad: 09 FEB 2009 07:05 Skribent: Ola Blomkvist